NY BOG  
 
Jeg vader over en hængebro i Pakistan på forsiden af en ny bog med fortællinger fra kammeraterne i Eventyrernes klub. I Udlængsel - 27 nye fortællinger fra Eventyrernes Klub er vi 27 medlemmer, der hver har skrevet et kapitel. Jeg skriver om en hæsblæsende cykeltur fra Pakistan over Tibet til Danmark, der bringer mig i armene på jihadsympatisører i Pakistan og i kløerne på det kinesiske sikkerhedspoliti efter ulovlig indtrængen i Tibet. Jeg taber 25 procent af min kropsvægt, får kanyler banket ind i begge overarmsknogler i Nepal, bliver drevet til vanvid i Indien, bombarderet med sten fra slangebøsser i Pakistan og finder ud af, at Iran er verdens mest gæstfrie land.
 
 
Kristeligt Dagblad skriver
 
"... at sætte sig i sin trygge sofa og få fortalt om disse herrers livtag med sne, kulde, varme og piskende regn, ekstreme temperatursvingninger, uvenlige og vildt gæstfrie folkeslag, deres kamp i bogstaveligste forstand for at overleve, se, det er guf for hjemmefødninger! (...) Nogle kan fortælle, så det gyser langt op ad armene, andre beskriver naturoplevelser så godt som nogen skønlitterær forfatter, atter andre er bare så dybt originale, at man forbløffes over kreativitet og netop kunstnerisk tilgang.
 
 
Politiken skriver i deres anmeldelse :
 
"Hjalte Tins rejse med elbil gennem Gobiørkenen er elementært spændende. Det samme er Tore Grønnes fortælling om en cykeltur gennem Talebanområderne i Pakistan." 
 
 
Historierne indgår i mit foredrag om Verden på cykel

 
 
 

 
 
 
Alt materiale på www.toregroenne.com © Tore Grønne